Staelens tegen Lokeren in tribune
Foto: Photo News

Eersteklasser Cercle Brugge liet donderdagnamiddag weten dat het de disciplinaire schorsing van één speeldag verwijdering uit de neutrale zone en een geldboete van 300 euro voor trainer Lorenzo Staelens aanvaardt. Dat betekent dat de coach van groenzwart de thuiswedstrijd tegen Lokeren van komende zaterdag (18/01, 20u) vanuit de tribune zal moeten bekijken.

Cercle-trainer Staelens trok woensdagavond in de bekerwedstrijd tegen Zulte Waregem fel van leer tegen scheidsrechter Alexandre Boucaut, die Staelens prompt uit de neutrale zone liet verwijderen. Het bondsparket stelde dinsdagochtend een sanctie van een speeldag schorsing uit de neutrale zone tot en met 23 januari voor, bovenop een geldboete van 300 euro.

‘Dat voorstel aanvaarden wij’, liet Pol Vandendriessche, woordvoerder van de vereniging, weten. ‘We zullen het tegen Lokeren zonder onze trainer zien te rooien.’ Cercle won woensdag met 3-2 van Zulte Waregem, maar is desondanks uitgeschakeld in de beker, omdat het de heenmatch aan de Gaverbeek met 1-0 verloren had.