Pro League reageert vaag op geruchten over televisierechten
Foto: Belga

De Algemene Vergadering van de Pro League heeft zich donderdag niet enkel de zaak Ruytinx/Carcela besproken, maar ook al een eerste keer de mogelijke scenario’s voor het nieuwe televisiecontract overlopen.

‘We zijn de zitting gestart met de besprekingen over het nieuwe televisiecontract’, verklaarde voorzitter Michel Dupont na afloop van de Algemene Vergadering. De huidige verbintenis met Telenet, VOO en VTM loopt op het einde van het lopende voetbalseizoen 2013-2014 af. ‘Er lagen op de vergadering al meerdere scenario’s en ideeën op tafel, die allemaal erg positief ontvangen werden’, bleef de voorzitter vaag.

Volgens Dupont kan er over dit onderwerp evenwel snel vooruitgang geboekt worden. ‘Ik verwacht dat dit in een stroomversnelling zal komen. Wanneer we over twee weken opnieuw samenzitten zullen we ook in dit dossier beslissingen kunnen nemen.’

Wie de mogelijke nieuwe rechtenhouder wordt, en of er al concrete aanbiedingen zijn, wilden noch Dupont, noch CEO Ludwig Sneyers gezegd hebben. ‘Ik mag daarover geen uitspraken doen, dus sta me toe hierover te zwijgen’, zei Sneyers. Volgens geruchten in verschillende media zou behalve de Belgische televisiezenders ook het Amerikaanse FOX concrete interesse hebben in de rechten op onze competitie.