De 55ste editie van het bouwsalon Batibouw focust op duurzaam bouwen, betaalbaar wonen en hout als teken van authenticiteit.

Dat heeft de organisatie gemeld bij de voorstelling van het programma. Het salon vindt plaats van 20 februari tot 2 maart in Brussels Expo op de Heizel.

Ondanks de crisis is de 120.000 m² beschikbare ruimte door een duizendtal standhouders helemaal ingevuld, wat van Batibouw de grootste bouwbeurs van de Benelux maakt.

Duurzaam bouwen krijgt een centrale plaats op de woonbeurs. Dat Europa de verplichting heeft opgelegd dat alle nieuwe woningen tegen 2021 een quasi nulverbruik moeten realiseren, speelt daar een grote rol in.

Het tweede thema, betaalbaar wonen, is sterk verbonden met het eerste. Duurzaam bouwen zal op termijn ook ten goede komen in de geldbuidel van de bouwer, zo schatten de organisatoren van Batibouw.

Ten slotte wordt het hout als “authentiek materiaal” in de kijker geplaatst. “Dit materiaal past perfect in onze keuze voor authenticiteit die de laatste tijd een ongelofelijke explosie kent”, aldus de organisatie.

De eerste dagen (20-21 februari) zijn voorbehouden aan de professionals. De organisatie rekent op zo’n 75.000 professionele bezoekers. Het grote publiek is welkom vanaf zondag 22 februari. Op 27 februari blijft de beurs open tot 23 uur.

De vorige editie lokte 225.000 bezoekers naar de Heizel.