Ook twee kinderen komen om bij aanslag op Pakistaanse moskee
Foto: AFP

In Pakistan is een bomaanslag gepleegd op een drukke moskee in Peshawar. Zeker zeven mensen kwamen om het leven. Onder hen zijn twee kinderen, aldus de minister van Informatie van de provincie Khyber-Pakhtunkhwa, Shah Farman. Meer dan vijftig mensen zijn gewond geraakt.

De moskee behoort tot een niet-gewelddadige groep, waarvan de leden de Deobandi-versie van de islam belijden, dezelfde gedachteschool die de taliban volgen.

Minstens vijf kilogram springstof was gebruikt in de bom, die met een afstandsbediening tot ontploffing is gebracht, aldus Shafkat Malik, hoofd van de bommeneenheid in Peshawar.

De jongste weken vonden in Pakistan opnieuw meer gewelddaden plaats, met bomaanslagen die veiligheidsfunctionarissen en politici als doelwit hadden.

De eerste minister Nawaz Sharif zei dat hij vredesgesprekken wil houden met de Pakistaanse taliban, om een jarenlang conflict ten einde te brengen. Andere politici en burgerrechtengroeperingen zijn echter tegen het plan gekant.

Ongeveer 2.500 mensen zijn omgekomen in gewelddadige aanslagen in het land in 2003, zo blijkt uit cijfers van de denktank Pakistan Institute of Peace Studies.