Moeizame avondspits rond Brussel na ongeval in Groot-Bijgaarden
Foto: ssj
Het verkeer op de E40 en de Brusselse Ring ondervond donderdag zware hinder na een ongeval met drie vrachtwagens ter hoogte van Groot-Bijgaarden. De trucks botsten rond 13 uur op elkaar, maar pas kort na 17 uur konden de takelwerkzaamheden worden afgerond. 'Automobilisten moeten nog de hele avondspits rekening houden met extra files', zegt Hajo Beeckman van het Vlaams Vekeerscentrum.

In de loop van de voormiddag waren er al verschillende kleine incidenten op de E40 en de Brusselse Ring, die telkens tot files leidden. Rond 13 uur deed zich in de staart van een van die files, ter hoogte van Groot-Bijgaarden, een aanrijding voor met drie vrachtwagens.

Een van de vrachtwagens kwam op zijn flank terecht in de zijberm en de chauffeur moest door de brandweer bevrijd worden. Hij werd met zware hoofd- en beenwonden naar het ziekenhuis gebracht.

Zowel de vrachtwagen die op de flank lag als een tweede vrachtwagen moesten getakeld worden. Bovendien moest de lading van een van de betrokken vrachtwagens ook overgeladen worden. De opruimwerkzaamheden namen heel wat tijd in beslag.

Twee uur aanschuiven op Buitenring

Aanvankelijk waren twee rijstroken van de E40 richting Brussel versperd. Rond 14 uur was al een rijstrook vrijgemaakt, maar intussen moest het verkeer al anderhalf uur aanschuiven vanaf Aalst.

Richting Gent ontstond er een kijkfile en ook de secundaire wegen raakten verzadigd. Kort na 17 uur was het ongeval afgehandeld, maar de verkeershinder hield aan. Op de buitenring was het twee uur aanschuiven vanaf Tervuren tot Groot-Bijgaarden.