Delhaize zet met volautomatisch distributiecentrum in op lokale verankering
Foto: BELGA

Het nieuwe volautomatische distributiecentrum van de Belgische supermarktketen Delhaize in Zellik is donderdag officieel geopend in aanwezigheid van Vlaams minister-president Kris Peeters. Met het nieuwe distributiecentrum, ‘DC Fresh 3’ wil Delhaize nog meer inzetten op de lokale winkels (Proxy Delhaize en AD Delhaize), zegt ceo van Delhaize België Dirk Van den Berghe. Met de ‘DC Fresh 3’ gaat een investering van 50 miljoen euro gepaard.

De ‘DC Fresh 3’ is een ‘unicum’ in Europa, aldus Van den Berghe. ‘Vroeger moesten de winkels een heel palet van een bepaald product bestellen. Met ons nieuwe systeem bestelt de winkelier de hoeveelheid die nodig is. Zo verhogen we de kwaliteit want ons product blijft langer vers’, zegt Van den Berghe.

De investering bedraagt 50 miljoen euro. Kris Peeters looft Delhaize voor ‘de moed die het bedrijf heeft in economisch moeilijke tijden.’ Er werken 60 mensen in het nieuwe distributiecentrum, zij waren al werkzaam bij Delhaize.

De ‘DC Fresh 3’ speelt volgens Van den Berghe in op de problematiek in de samenleving. ‘De vraag naar lokale winkels groeit door de mobiliteitsproblematiek. Maar we spelen hiermee ook in op de veroudering van de bevolking. Hierdoor stijgt de vraag naar kleinere, lokale winkels. Met de ‘DC Fresh 3’ kunnen we daar nu nog beter de versheid en de kwaliteit van onze producten gevoelig verhogen’, besluit Van den Berghe.

De bouw en inhuldiging van de ‘DC Fresh 3’ staat los van de afgeketste plannen die Delhaize had in Wallonië, benadrukt Van den Berghe.