De 72-jarige man wiens echtgenote woensdagnamiddag zwaar verbrand raakte in Anderlecht, is donderdag door onderzoeksrechter Bruyneel aangehouden. Hij is in verdenking gesteld voor opzettelijke slagen en verwondingen met blijvende arbeidsongeschiktheid of verminking tot gevolg. Dat meldt het Brusselse parket. Het 56-jarige slachtoffer liep brandwonden op in het gelaat. Ze werd opgenomen in het brandwondencentrum van Neder-over-Heembeek.

Het waren buurtbewoners die woensdagnamiddag de hulpdiensten verwittigden nadat ze zagen dat de vrouw haar woning in de Fiennesstraat brandend buitenstrompelde en op straat neerviel. De getuigen konden de vlammen blussen, waarna de vrouw zwaargewond overgebracht werd naar Neder-over-Heembeek.

De politie kwam ter plaatse en doorzocht de flat die het slachtoffer deelde met haar echtgenoot en vond daar brandsporen. Het koppel bleek bovendien kort voor de brand ruzie gehad te hebben. De man werd van zijn vrijheid beroofd en meegenomen voor verhoor. Een brandexpert onderzocht intussen de flat en stelde verschillende brandhaarden vast.

De man heeft vermoedelijk een brandend product naar zijn echtgenote gegooid. Hij werd in 2010 al tot 12 maanden cel veroordeeld voor slagen en verwondingen aan de vrouw. Volgende week verschijnt hij voor de raadkamer. Die moet zich dan uitspreken over zijn verdere aanhouding.