In de nacht van woensdag op donderdag is in een woning aan de Vanderkinderestraat in Molenbeek een brand uitgebroken. Er viel één zwaargewonde.

De bewoners van het gebouw moesten elders ondergebracht worden. Dat is donderdagochtend vernomen van Johan Berckmans, de woordvoerder van de politiezone Brussel West.

De politie werd rond 02.15 uur opgeroepen voor een nachtelijke verstoring van de rust. Bij hun aankomst stelden de agenten vast dat twee mensen op een vensterbank ter hoogte van de tweede verdieping van de woning zaten en dreigden te springen. Er hing een sterke rookgeur. De brandweer werd ter plaatse geroepen en het tweetal werd naar beneden gehaald. Er was een brand uitgebroken tussen de eerste en tweede verdieping van het gebouw.

In de tuin achter de woning troffen de spuitgasten ook een zwaargewonde vrouw aan. De vrouw, geboren in 1955, was van de tweede verdieping naar beneden gesprongen om aan het vuur te ontkomen. Ze had zware brandwonden aan haar rug en gebroken benen. Ze is naar het brandwondencentrum van Neder-Over-Heembeek overgebracht. De bewoners van de derde verdieping waren naar het dak van een aanpalend huis gevlucht.

De tweede en derde verdieping zijn onbewoonbaar. De bewoners, een tiental mensen, zijn elders ondergebracht. De oorzaak van de brand is nog niet gekend. Een deskundige en het gerechtslaboratorium zijn ter plaatste gekomen.

De aanpalende woningen liepen geen schade op.