Pro League vergadert over ‘sanctie’ voor Duchâtelet
Foto: BELGA

Vanochtend staat er bij de Pro League een Algemene Vergadering op het programma. De voorzitters van alle Jupiler Pro League-clubs worden geacht aanwezig te zijn, zo ook Roland Duchâtelet van Standard, en Jan Callewaert van OH Leuven. De zaak Ruytinx/Carcela is een van de agendapunten.

Na een eerste verzoeningspoging op maandag 6 januari, werd aangekondigd dat beide clubs voorafgaand aan de vergadering van 16 januari donderdag nogmaals zouden samenzitten, maar dat zal er niet van komen, aldus een bron bij OH Leuven. Standard en OHL zullen elkaar dus meteen op de Algemene Vergadering, in het bijzijn van de andere clubs, in de ogen kijken.

In theorie is het mogelijk dat Standard, dat van OHL een schadevergoeding van 1,65 miljoen euro eist, door de andere clubs uit de competitie gestemd wordt, al zal het zover ongetwijfeld niet komen. Zeker daar de speler waar het allemaal om draait, Mehdi Carcela, intussen alweer zo goed als wedstrijdfit is.

Ook valt te verwachten dat er op de vergadering gesproken zal worden over het nakende einde van het huidige televisiecontract, dat enkel nog loopt voor het huidige seizoen 2013/2014. Drie jaar geleden snoepten Telenet en VTM het contract af van Belgacom/VRT. Toen legde de telecomoperator 52 miljoen euro per jaar op tafel. Voor de komende termijn zou, volgens sommige media, het Amerikaanse FOX één van de geïnteresseerden zijn.