Dit zijn de beste skipistes ter wereld
The Stash Foto: Thestash.com
Goed nieuws voor skiliefhebbers: een peiling van CNN heeft uitgewezen wat de honderd beste skiplekjes zijn ter wereld. Deze plaatsen haalden de top tien.

1. The Stash in Avoriaz, Frankrijk
Hier ski je door de dichte bossen en kom je onderweg houten schansen tegen.

avoriaz.com

2. Dave Murray Downhill in Whistler, Canada
Steil, snel en spectaculair. Zo kan je deze piste, die deel uitmaakte van de Olympische Winterspelen in 2010, het best omschrijven.

whistler.com

3. Ventina in Cervinia, Italië
Cervinia is een gezinsvriendelijk resort dat uitdagingen biedt aan beginners, maar ook aan ervaren skiërs.

cervinia.it

4. Glen’s in Utah, Verenigde Staten
Volgens experts is deze piste van een hoog niveau, maar moet je uitkijken voor stukken die plots heel steil naar beneden gaan.

snowbird.com

5. Grand Solleit in Sainte Foy, Frankrijk
Op plan ziet deze piste er niet echt boeiend uit, maar als je er gaat skiën besef je waarom het er zo leuk is. Er is niet veel volk waardoor je in alle rust langs mooie landschappen kan glijden.

6. Adrenalina in Valle Nevado, Chili
Zoals de naam het al doet vermoeden, is dit geen piste voor doetjes maar voor waaghalzen. Deze ligt namelijk op de top van de Cima Ancla-berg.

vallenevado.com

7. Skyward in New York, Verenigde Staten
Volgens professionele skiër Andrew Weibrecht is dit een fantastische piste omdat ze steil en lang is én verbluffende uitzichten garandeert.

whiteface.com

8. Las Lenas in Las Leñas, Argentinië
Wie in Zuid-Amerika op de latten wil staan, zal niet veel betere pistes vinden dan Las Lenas. De reden? Dit resort heeft een van ‘s werelds langste skipistes en spectaculaire afdalingen.

laslenas.com

9. The Palisades in Californië, Verenigde Staten
Deze piste staat in de top tien om een wel heel speciale reden. Hier is kijken naar de waaghalzen op de latten bijna even spannend als zelf skiën. Vooral snowboarders demonstreren hier hun (gevaarlijke) trucjes.

squaw.com

10. Olympia in Cortina, Italië
‘De Dolomieten zijn de mooiste bergketen ter wereld en de piste gaat recht naar beneden waardoor je heel snel kan gaan’. Dat zegt de ervaren Britse skiester Pamela Thorburn aan CNN.

cortina.dolomiti.org