Sven Nys: 'Heb gisteren nog bijna recordtijden neergezet'
Foto: BELGA
Sven Nys straalde erg veel vertrouwen uit zondagmiddag aan de hippodroom van Waregem. 'Ik voel me ontzettend goed', glimlachte de wereldkampioen en topfavoriet tijdens een interview voor de Zevende Dag.

Alles over het BK veldrijden op Sportwereld.be

'Dat ik op mijn 38 jaar vandaag opnieuw een unieke kans krijg om een Belgische titel te veroveren is een wonder op zich. Maar toch zal ik ontgoocheld zijn als ik straks niet met die driekleur op het podium staat', geeft Nys toe. 'Ik heb immers een ontzettend goede week en een ontzettend goede maand achter de rug. Dus ik leg mezelf die druk wel op.'

Nys heeft er een speciale voorbereiding opzitten voor dit BK. De Balenaar heeft voor een belangrijke wedstrijd een intensieve opwarming nodig en om de motor echt te doen aanslaan bootste hij gisteren nog een cross na. 'Ik heb een uur echt vollen bak doorgereden. En de rondentijden die ik gisteren neerzette, kwamen dicht in de buurt van mijn record', gaf Nys toe.

Wat verwacht Nys van de strijd met Niels Albert? 'Ook als Niels meteen van mij zou wegrijden met een snelle start hoef ik niet te panikeren. Als ik er vroeg genoeg aan begin, kan ik Niels nog counteren.' Maar Nys houdt niet enkel rekening met zijn dorpsgenoot. 'Een verrassing is altijd mogelijk op een BK. Ik heb parcours nog niet gezien en op een kampioenschap is er telkens weer een renner die boven zichzelf uitstijgt. Als het een tactische koers wordt waarin de topfavorieten naar elkaar kijken is alles mogelijk.'

Hoeft er nog iets gezegd te worden over die balkjes? 'Neen. Van mij mogen ze die gerust weghalen. Er zijn genoeg plaatsen waar ik het verschil kan maken.' Het vertrouwen van Nys staat duidelijk in het zenit.