Federale en Vlaamse regering niet naar begrafenis Ariel Sharon
Foto: blg

MR-senator Armand De Decker zal België maandag vertegenwoordigen op de begrafenis van de overleden ex-premier Ariel Sharon. Van de federale regering gaat er niemand naar de plechtigheid. Ook de Vlaamse regering stuurt geen minister.

Het gebeurt wel vaker dat minister van staat en gewezen Senaatsvoorzitter Armand De Decker de federale regering vertegenwoordigt in het buitenland. Minister van Buitenlandse Zaken Didier Reynders noemde Sharon zaterdag 'een persoonlijkheid vol contrasten'.

Volgens senator De Decker was Sharon inderdaad een 'complexe' en tegelijk 'erg belangrijke' figuur in de Israëlische geschiedenis. 'Hij heeft gevochten voor zijn land, wat normaal is voor iemand die militair, minister van Defensie en eerste minister is geweest', aldus de MR-senator.

'Verschillende Europese landen sturen iemand naar de begrafenis. Dat bewijst dat het gaat om een belangrijk iemand. Sharon heeft ook verschillende concrete stappen gezet die mogelijk hadden kunnen leiden vrede', aldus nog De Decker, verwijzend naar te terugtrekking uit Libanon en uit de Gaza-strook.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig