Toen de 12-jaar oude Taylor Smith een brief schreef aan haar toekomstige ik had ze nooit verwacht dat iemand anders de brief vroegtijdig zou openen. Maar het meisje overleed onverwachts aan een longontsteking en haar ouders deelden de brief op het internet. Daar krijgt Taylor zoveel complimentjes dat je er de tranen van in de ogen krijgt.

‘Mag enkel geopend worden door Taylor Smith, op 13 april 2023’, staat er op de enveloppe. Het is een brief van Taylor Smith aan... Taylor Smith, maar dan aan haar tien jaar oudere zelf. In de brief vraagt het meisje haar volwassen versie of ze op de universiteit zit en of ze al met een vliegtuig heeft gereisd. Verder roept ze zichzelf ook op om te bidden en haar kinderen te vertellen dat ze ouder is dan de tablet. Ze stopt zelfs een tekening van de eerste generatie van de iPad bij de brief, inclusief schets van de dikte en lengte van het hebbeding.

Taylor zal haar brief nooit kunnen openen want het meisje overleed onverwachts aan een longontsteking. Toen haar ouders de brief lazen, waren ze ontroerd door de inhoud. Ze beslisten de brief op het internet te gooien om te laten zien hoe trots ze zijn op hun dochter.

‘Ik wil de wereld laten zien dat Taylor een prachtig kind was’, zegt haar mama aan het Amerikaanse tv-netwerk NBC. ‘Ik krijg Taylor er niet mee terug, maar hoop om anderen te inspireren’. Of zoals Taylor de brief aan zichzelf afsluit: ‘Er gebeuren goede en slechte dingen in het leven. Dat is nu eenmaal hoe het leven in elkaar zit. Je moet er alleen maar mee omkunnen.’

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig