‘Onbegrijpelijk dat Peeters vasthoudt aan waarborgregeling Arco’
Foto: BELGA

N-VA-Kamerlid Peter Dedecker noemt het “onbegrijpelijk” dat Vlaams minister-president Kris Peeters (CD&V) vasthoudt aan de waarborgregeling voor Arco. “De coöperanten zijn bedrogen door de top van het ACW. Zij moeten hun geld terugkrijgen van diegene die hen bedrogen heeft: het ACW”, zegt hij.

Zaterdag protesteerden Arcopar-coöperanten voor de deur van CD&V-voorzitter Wouter Beke. Zondag zei minister-president Peeters dat ze beter zouden protesteren bij die partijen die tegen de waarborgregeling stemden, zoals de N-VA.

“Deze waarborgregeling staat onder zware druk: zowel de auditeur van de Raad van State als de Europese Commissie hebben zich hier al zeer negatief over uitgelaten. De vernietiging ervan is dan ook zeer waarschijnlijk”, zegt Dedecker. “De Arco-spaarders zijn duidelijk slachtoffer en moeten hun geld hoe dan ook terugkrijgen. In eerste instantie van diegenen die verantwoordelijk zijn voor hun verlies: het ACW. De manier waarop CD&V de verantwoordelijkheid wil afschuiven op de belastingbetaler is pure zelfbediening”, zegt de N-VA’er.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig