‘PS wil inderdaad het tegenovergestelde van de N-VA’
Foto: Bart Dewaele

PS-voorzitter Paul Magnette geeft toe dat de Franstalige socialisten er een totaal verschillend programma op nahouden dan de N-VA. Hij reageert daarmee op de nieuwjaarstoespraak van N-VA-voorzitter Bart De Wever. Die zei dat de verkiezingen draaien rond de keuze tussen het “PS-model” en het “N-VA-model”.

“Mijn oren hebben nogal gefloten”, zei Magnette zondag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de Brusselse PS. “Ze hebben heel het weekend over ons gesproken. Ik zal dan maar antwoorden want ik zou niet willen dat ze op hun tenen getrapt zijn”.

Magnette wil naar eigen zeggen De Wever op twee punten bijtreden. “Ja, wij zijn sterk. En ja, alles wat de PS wil is totaal het omgekeerde van wat de N-VA wil. Het sociaal programma van de N-VA komt neer op een verhoging van de BTW, het afschaffen van de index en het bevriezen van de publieke uitgaven. Daar willen we niet van weten”.

Ook de MR haalde de voorbije dagen het grof geschut boven richting PS, onder meer omtrent het gastoptreden van premier Elio Di Rupo in het amusementsprogramma ‘sans chichi’ op de RTBF. MR-voorzitter Charles Michel zei zaterdag dat de PS de audiovisuele media geconfisqueerd heeft. “Arme Charles”, zei Magnette. “Arme Charles. Net zoals Didier Reynders ervan droomde premier te worden en zich heeft laten inhalen, droomde Michel ervan om in ‘sans chichi’ te zitten en heeft hij zich laten inhalen. Hij slaapt er niet meer van”.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig