In New York werd zondag voor de tiende keer al de ‘No Pants Subway Ride’ georganiseerd. Ook in tal van andere landen is het evenement een traditie. Brussel nam dit jaar voor de eerste keer deel.

Zowat 400 mensen verzamelden zondagmiddag aan het metrostation Louizalaan. Die reden, zonder broek of rok, van het metrostation Louiza naar het metrostation Sint-Katelijne. Dat verliep zonder incidenten, al waren er in de halte Louiza een 20-tal personen die het initiatief niet op prijs stelden en er op wezen dat ook kinderen het openbaar vervoer nemen.

"Het is een origineel idee, verrassend zonder noodzakelijk te shockeren", zeggen Thibault en Axel, twee broekloze metroreizigers. "Het heeft iets absurd maar tegelijkertijd is het ook een soort van statement, dat we onszelf niet zo serieus moeten nemen, dat het allemaal wat minder ernstig mag. We zitten allemaal elke dag gestresseerd en slechtgehumeurd op de metro, op weg naar ons werk. Vandaag zal de metro ook vol zitten maar de sfeer zal veel luchtiger zijn."
 

 

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig