"Ik wil me het komende jaar inzetten voor het goede doel en een goede ambassadrice zijn voor ons land." Dat zei de kersverse Miss België Laurence Langen kort na verkiezing zaterdagavond. Tijdens een eerste korte reactie feliciteerde ze ook haar eredames Annissa Blondin en Laura Charlier.

"Het klinkt cliché, maar het is alsof ik droom. Ik had heel veel stress, maar ik ben blijven ademen", opent de 19-jarige studente rechten aan de Brusselse HUB. De fervente paardrijdster en skiester hoopt de komende maanden ook haar Frans bij te schaven. "Mijn Frans is goed door mijn studies, maar perfect tweetalig ben ik nog niet."

Hoewel Langen verrast was, waren de eredames dat minder. "Ik had ze in mijn top drie staan, dus ik had het zien aankomen", aldus Charlier. Blondin trad haar bij.

Ook de organisatrice van de verkiezing, Darline Devos, was verheugd. "Het is een heel sterke kandidate, net zoals de volledige top zes. Ik denk dat ze perfect is om ons land te vertegenwoordigen en haar titel goed uit te dragen. Ze is heel zorgzaam en heeft enorm veel goesting. Of ik voor haar gestemd heb? Dat mag ik niet zeggen", besloot Devos.