Jelena Peeters 15e in eindklassement op EK allround
Jelena Peeters Foto: Photo News

Jelena Peeters is op het EK allround schaatsen in het Noorse Hamar als vijftiende geëindigd. Peeters legde zondag de 1500 meter af in 1:59.12, goed voor de veertiende plaats.

Dankzij haar eindklassering staat Peeters op de reservelijst voor het WK in Heerenveen. De eerste veertien schaatssters van het EK kwalificeerden zich. Vergeleken met vorig jaar heeft Peeters zich met vier plaatsen verbeterd. Toen werd ze in Heerenveen negentiende.

Peeters toonde sterke progressie (zeven seconden) op de 3000 meter, het onderdeel (4:10.76) waarop ze volgende maand uitkomt op de Olympische Winterspelen in Sotsji. ‘Ik ben tevreden over de 3000 meter, het was mijn beste tijd op de laaglandbanen’, verklaarde ze.

Die beoordeling was ook haar 1500 meter waard. Tegenstandster Karolina Erbanova uit Tsjechië bleek een goede tempomaker, die in de laatste ronde van een stabiele race werd ingehaald.

Op de derde afstand van het toernooi verstevigde de Nederlandse Ireen Wüst haar koppositie. De Europese kampioene van 2013 won de 1500 meter in 1:54.87 voor de Russin Julia Skokova en de Nederlandse Yvonne Nauta. De beste acht schaatssters voltooien de meerkamp zondagnamiddag met een 5000 meter.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig