Schietpartij in Schaarbeek houdt mogelijk verband met steekpartij in zelfde buurt
Foto: BELGA

Zaterdagavond is in de buurt van het Liedtsplein in Schaarbeek niet alleen een jongeman gewond geraakt bij een schietpartij, maar is er ook een gewonde gevallen bij een steekpartij. Dat meldt de lokale politie van de zone Brussel Noord (Evere/Schaarbeek/Sint-Joost-ten-Node). Het is nog niet duidelijk of er een verband is tussen beide incidenten maar de politie sluit dat zeker niet uit. Beide gewonden verkeren niet in levensgevaar maar konden nog niet verhoord worden.

Bij de schietpartij, die rond 19.30 uur plaatsvond in de omgeving van het Liedtsplein, raakte een 25-jarige man gewond door een kogel in het scheenbeen. De man werd naar het Brugmann-ziekenhuis overgebracht voor verzorging.

Geen getuigen of verdachten

'We hebben geen getuigen gevonden van de schietpartij en hebben ook nog geen verdachten kunnen oppakken', zegt commissaris Roger De Beule van de politie Brussel Noord.

In de nabije omgeving van de schietpartij raakte, rond hetzelfde tijdstip, ook een 22-jarige man gewond bij een steekpartij. Die kreeg een messteek in de dij en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. Ook voor de steekpartij zijn er voorlopig geen getuigen of verdachten gevonden.

Verband

'Aangezien beide incidenten in dezelfde buurt en rond hetzelfde tijdstip plaatsvonden, houden we er zeker rekening mee dat er een verband kan zijn tussen beide', gaat commissaris De Beule verder. 'Het is nu wachten tot de artsen ons de toestemming geven om beide gewonden te verhoren om te zien of zij meer duidelijkheid kunnen scheppen.'

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig