In Beveren heeft de federale wegpolitie in de nacht van zaterdag op zondag in het motorcompartiment van een auto 1 kilo cocaïne en speed en kleinere hoeveelheden andere drugs aangetroffen. Het parket van Dendermonde leidt de bestuurder en passagier van de wagen zondag voor de onderzoeksrechter.

De 27-jarige bestuurder uit Zulte en zijn even oude passagier uit Deinze werden zondag even na middernacht na een verkeersovertreding op de E17 in Beveren gecontroleerd. 'Aangezien de bestuurder en passagier zich verdacht gedroegen en onder invloed bleken te zijn van verdovende middelen, werd nader onderzoek gevoerd', aldus parketwoordvoerder Antoon Schotsaert.

Mat in motor

'In het motorcompartiment van de wagen werd in een opgerolde vloermat een aanzienlijke hoeveelheid verdovende middelen gevonden: een zak van 1 kilo bevattende cocaïne en speed, een zak met 200 gram amfetamines en een zak met daarin negen gram heroïne.'

Het duo werd gearresteerd en verhoord door de federale wegpolitie. Ze worden zondagmiddag voorgeleid bij de onderzoeksrechter wegens het bezit met het oog op verkoop van verdovende middelen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig