Panda’s komen binnen twee maanden aan in België
Eric Domb Foto: pol de wilde - corelio

De twee Chinese panda’s Haohao en Xinghui komen eind februari of begin maart aan in het Belgische dierenpark Pairi Daiza. Dat heeft Eric Domb, de CEO van het park, zondag aangekondigd.

Chinese ambtenaren voerden zondag een laatste controle uit van het pandaverblijf in het dierenpark. De inspecteurs verklaarden nadien dat de infrastructuur origineel en uiterst geschikt is. De Chinese panda’s zullen er wellicht 15 jaar verblijven en worden exclusief verzorgd door Chinese deskundigen.

In Pairi Daiza is een ruimte van 5.300 m² voorzien om de panda’s in onder te brengen. Ruim 80 procent van de aanpassingswerken is afgerond. Er zijn onder meer twee binnenkamers en twee omheinde zones. Daar bevinden zich onder meer een grot, een verzorgingsruimte en technische lokalen. Volgens de Chinese inspecteurs moet er nog een beetje verfijnd worden. Er worden nog 4.000 theeplanten geplant en Chinese bamboe.

Het hele project kost zo’n 8 miljoen euro, waarvan 2 à 3 miljoen voor de verhuis.

Het is nog niet bekend wanneer het publiek de panda’s te zien krijgt. Volgens Eric Domb hebben de dieren een maand tijd nodig om te acclimatiseren. Dierenpark Pairi Daiza in Brugelette viert in mei zijn 20-jarig bestaan en overschreed in september 2013 de kaap van 1 miljoen bezoekers.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig