Zanger Bruno Mars heeft de Red Hot Chili Peppers uitgenodigd om samen met hem een optreden te verzorgen tijdens de rust van de Super Bowl, de American footballfinale die elk jaar miljoenen kijkers aan het scherm kluistert. Dat heeft de National Football League zaterdag bekendgemaakt.

De Super Bowl vindt op 2 februari plaats in het MetLife Stadium in East Rutherford, New Jersey. De play-offs om te bepalen wie de finale speelt, zijn nog aan de gang. De show tijdens de pauze wordt wereldwijd uitgezonden. Vorig jaar stemden alleen al in de Verenigde Staten 110,5 miljoen kijkers af op de show, waarin onder meer Beyoncé optrad.

Mars is onder meer bekend van hits als 'Just the Way You Are' en 'Locked out of Heaven'. Hij is dit jaar genomineerd in verschillende categorieën voor de Grammy Awards. De Red Hot Chili Peppers draaien al enkele decennia langer mee in de muziekwereld. Hun grote doorbraak kwam er met de singles 'Give it Away' en 'Under the Bridge' uit het album 'Blood Sugar Sex Magik' uit 1991. Hun laatste album 'I’m With You' dateert van 2011. Een jaar later kregen ze een plaats in de Rock and Roll Hall of Fame.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig