Vlaams Groen-fractieleidster Elisabeth Meuleman droomt ervan Pascal Smet (sp.a) op te volgen als minister van Onderwijs. Dat zegt ze in een gesprek met De Zondag. Ze geeft ook aan dat haar partij klaar is om mee te regeren, al stelt Meuleman daarbij voorop dat de groenen daarvoor moeten groeien ten opzichte van de twee voorgaande verkiezingen.

Meuelman steekt niet onder stoelen of banken dat ze ambitieus is en geeft toe 'goesting' te hebben om Smet op te volgen. 'Ik zie zoveel dingen die beter moeten: de ondersteuning van leerkrachten, de hervorming van het secundair onderwijs, het concept ‘brede school’ invulling geven. Dus ja, ik zou dat wel graag doen. Minister van Onderwijs en Kinderopvang, dat zou mijn droom zijn'.

Klaar om te regeren

Met een verkiezingsresultaat van 6 of 7 procent wil haar partij niet meeregeren, gaat de fractieleidster voort. 'We moeten groeien in vergelijking met de voorbije twee verkiezingen', luidt het. 'Maar de wind zit goed, voel ik. We zijn klaar om te regeren. We hebben goesting én ambitie. In tegenstelling tot andere partijen. Bij ons zit er niemand te popelen om een Bed & Breakfast te openen in Brazilië', doelt ze op Pascal Smet.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig