'Vroeger wou Hazard gewoon lol trappen, nu wil hij beter worden'
Foto: AFP
Eden Hazard was zaterdagmiddag alweer bepalend voor Chelsea. Met een knappe goal brak de Rode Duivel de ban tegen Hull City. Coach José Mourinho had achteraf dan ook niets dan lof over voor Hazard.

 Chelsea won uiteindelijk met 0-2 bij Hull City en komt dankzij die zege voor minstens één dag aan de leiding in de Premier League. De overwinning van de Blues was verdiend, maar kwam er niet zonder slag of stoot. Het was uitendelijk Hazard die in de tweede helft de broodnodige openingstreffer tegen de netten knalde (lees meer). 

Hazard kroonde zich al voor de derde match op een rij tot 'Man van de Match', tot jolijt van Mourinho. 'Die jongen is echt uitstekend bezig', vertelde de Portugese coach achteraf. 'Ik ben benieuwd of de Barclays Premier League hem de titel van 'Speler van de Maand' zal geven want Eden is er op aan het wachten en die trofee komt maar niet. Misschien willen ze niet graag dat hij naar een Chelsea-speler gaat?', daagt de flamboyante coach uit.

'Hazard speelt nu al geruime tijd op een erg hoog niveau. De club investeerde vorig seizoen flink in hem omdat ze veel vertrouwen in hem hadden. Eden is meer dan gewoon een talentvolle speler. Hij voelt dat hij verantwoordelijkheid krijgt en aanvaardt die ook. Hij accepteert nu ook dat een teamspeler meer is dan een talentvolle speler. Hoewel hij nu meer voor de ploeg werkt, boet hij ondertussen niets in aan zijn andere fantastische kwaliteiten', aldus Mourinho.

'Hij traint nu ook als een echte prof'

The Special One heeft ook een duidelijke verklaring waarom het tegenwoordig zo goed gaat met Hazard. 'Toen ik hier aankwam was hij één van de spelers die het minst zijn best deed op training. Ik ga niet zeggen dat hij nu bij de meest gretige spelers behoort, maar hij gedraagt zich tegenwoordig ook op het trainingsveld als een echte prof. Vroeger wou hij gewoon lol trappen op training, nu probeert hij beter te worden. Hij vraagt meer feedback, gaat in dialoog en vraagt meer van zichzelf. Ik denk dat hij hier gelukkig is', besluit Mourinho.

Ook Hull-trainer Steve Bruce erkende het meesterschap van Hazard achteraf. 'Hij was de beste speler op het veld. Hij scoorde een wonderlijk doelpunt en nadien werd het voor ons een moeilijke namiddag.'