Akkoord over nieuwe ceo Belgacom
Dominique Leroy Foto: BELGA

Het kernkabinet heeft gisteren een consensus bereikt over de aanstelling van Dominique Leroy als ceo van Belgacom.

Headhunter Russell Reynolds kwam woensdagochtend met een lijstje met vijf ‘geschikte’ kandidaten. Op die lijst stond Dominique Leroy als topkandidate bovenaan.  De lijst werd gisteren besproken op het kernkabinet. Dat bereikte vrij snel een consensus over de volgorde op de lijst en dus de kandidatuur van Leroy als topvrouw.

Vanmiddag om 12u30 zit ook de raad van bestuur van het telecom-bedrijf samen over de lijst. Verwacht wordt dat die raad van bestuur de benoeming van Dominique Leroy zal bevestigen.
Als als dat zo is, dan kan Leroy al snel door het kernkabinet bekrachtigd worden als nieuwe topvrouw van het bedrijf.

Loon is geen probleem

Leroy leidt sinds juni 2012 de Consumer Business Unit van Belgacom en werd al van bij de aanvang getipt als de mogelijke opvolger voor de ontslagen Didier Bellens. ‘Ze kent het bedrijf, is tweetalig en heeft niet meteen een politieke kleur’, viel in de wandelgangen te horen.

Leroy liet onder anderen RTBF-baas Jean-Paul Philippot en Donat Rétif, de topman van Truvo die de Gouden Gids uitgeeft, achter zich.

Ook het ‘nieuwe’ loon voor de ceo van Belgacom zou geen struikelblok vormen. De regering heeft beslist dat de nieuwe ceo een vast loon van 500.000 euro krijgt en daarbovenop maximaal een bonus van 150.000 euro. Het loon van Leroy zou momenteel net onder die 500.000 euro liggen.

Labille ontkent

Federale regeringsbronnen bevestigen dat onder de topministers een consensus bestaat over Leroy, maar het kabinet van minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) ontkent dat.