Somers en Van Mechelen vechten om eerste plaats
Foto: BELGA

Het provinciaal bestuur van de Antwerpse Open VLD heeft de beslissing over het lijsttrekkerschap uitgesteld. Kamerlid Bart Somers speelt het hard.

Even voor 22 uur liet het bestuur gisteravond weten dat er ‘de komende dagen op zoek gegaan wordt naar een consensus’. Bedoeling is om een stemming te vermijden. De grote knoop ligt op Vlaams niveau: wordt het kamerlid Bart Somers of oud-viceminister-president Dirk Van Mechelen? Geen van beide wil wijken.

Als het tot een stemming komt, wordt verwacht dat Van Mechelen de meeste steun zal krijgen. Maar Somers laat dat niet zomaar gebeuren. Als hij het lijsttrekkerschap voor het Vlaams Parlement niet krijgt, dreigt hij ermee de nationale politiek te verlaten, zo schrijft De Tijd.

Federaal minister Annemie Turtelboom is wél al zeker van haar eerste plaats. want gisteren trok tegenkandidaat Jacques Kerremans zich terug.

Spannende strijd ook in Oost-Vlaanderen, waar de beslissing morgenavond valt. Voor de Vlaamse koppositie zijn er twee kandidaten: kamerlid Mathias De Clercq en Vlaams parlementslid Jean-Jacques De Gucht. Alles wijst erop dat het morgen tot een stemming komt.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig