Emiel Pauwels, de 95-jarige atleet uit Brugge, heeft dinsdagmiddag euthanasie gekregen in het bijzijn van zijn naaste familie. Hij had maagkanker en wou geen behandeling meer.

Emiel ‘Mieltje’ Pauwels had aangekondigd dat hij om 14 uur afscheid zou nemen, en kort na de middag bevestigde zijn familie aan onze redactie dat Pauwels heen is gegaan.

De oudste atleet van ons land veroverde de harten van heel Vlaanderen toen hij als 90-plusser Europees kampioen werd op de 60 meter sprint in zijn leeftijdscategorie.

Hij had een ijzeren fysiek, maar toen er kanker vastgesteld werd, wou hij niet aan een lange lijdensweg beginnen. Na een feest met al zijn vrienden stapte hij zelf uit het leven.

'Ik heb een mooi leven gehad’, zei hij aan Het Nieuwsblad. ‘Ik had een fantastisch vrouwtje en een schitterende zoon. Ik heb zowat de hele wereld gezien. Ik heb geen schrik om te gaan. Meer nog, ik ga met plezier.’

‘Mijn droom was: 100 jaar worden en kerngezond zijn. En nog medailles winnen en records verbeteren. Maar dat gaat niet meer, door de kanker', liet hij dit weekend nog optekenen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig