Man die juffen De Blokkendoos bedreigde moet zes maanden naar de cel
Foto: BELGA

De rechtbank in Antwerpen heeft Kamal A., de man die enkele juffen van school De Blokkendoos bedreigde, veroordeeld tot één jaar cel met uitstel. Hij moet zes maanden naar de cel.

Basisschool De Blokkendoos is ondertussen van naam veranderd. blg

Kamal A. (36), alias Abu Abdullah, alias Abu Dawud, werd eind augustus opgepakt door de federale politie in Antwerpen. Onder zijn alias ‘Censored 31’ zou hij vorige zomer op het internet twee juffen van de kleuterschool De Blokkendoos bedreigd hebben met de dood.

A. verscheen op de barricades kort nadat eind juni in de kleuterschool op het Antwerpse Kiel de vermeende pedofilie-affaire losbarstte waarbij een aantal ouderparen twee juffen van misbruik beschuldigden.

A. kreeg van een aantal ouders van kleuters kopies van de verklaringen die ze hadden afgelegd bij de politie.

Aan de hand van die verklaringen beschuldigde hij de juffen op het internet van het goorste kindermisbruik. Hij vergeleek hen op de blog die hij schrijft onder het alias Censored 31 met de nazi’s en met Michelle Martin.

Onder zijn islamitische naam Abu Dawud zette hij ook berichten op de Facebook-pagina van de juffen die bij hen als zeer bedreigend overkwamen.

Naast de celstraf wordt ook een boete van 600 euro opgelegd. De juffen van De Blokkendoos krijgen 650 euro schadevergoeding.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig