Matthias Schoenaerts wordt gezicht van Louis Vuitton
Foto: knotoryus.com
Het internationale succes kent werkelijk geen grenzen meer voor acteur Matthias Schoenaerts. Afgelopen weekend doken beelden op van de acteur als gezicht van de lente- en zomercampagne van het Franse modehuis Louis Vuitton.

De officiële campagne wordt pas over enkele weken gelanceerd, al onthullen twee opgedoken beelden nu al Schoenaerts' hoofdrol in de campagne van de mannencollectie van het Franse luxelabel.

Hoofdontwerper van de mannencollectie, Kim Jones, zou er zelf op gestaan hebben Schoenaerts als gezicht aan te trekken. Fotograaf achter de lens was Mikael Jansson.

De campagne is niet de eerste internationale modellenervaring voor de Antwerpse acteur, voor wie de film Rundskop (en dan vooral diens Oscarnominatie) een doorbraak betekende. Zo verscheen Schoenaerts in maart van 2013 al met een uitgebreid interview en bijbehorende, weinig verhullende foto's inT-magazine, het lifestylekanaal van The New York Times.

En daar houdt het ongetwijfeld niet op, de komende twaalf maanden. Zo speelt Schoenaerts in 2014 mee in het Amerikaanse debuut van Rundskopregisseur Michaël Roskam, Animal rescue, waarin hij samen met de overleden Sopranos-ster James Gandolfini speelt. Ook in de Amerikaanse versie van de Belgische succesprent Loft, die dit jaar eindelijk in de zalen zou komen, is een prominente rol voor Schoenaerts weggelegd.