Verhofstadt trekt Europese lijst Open VLD
Foto: BELGA

Zoals verwacht trekt ex-premier Guy Verhofstadt bij de verkiezingen van 25 mei de Europese lijst voor Open VLD. Het partijbestuur van Open VLD heeft Verhofstadt maandag unaniem aangeduid. Verhofstadt is momenteel fractieleider van de Europese liberalen in het Europees Parlement.

‘We zijn als partij uitgesproken pro-Europees en gaan dan ook voor een sterk Europees team. Guy Verhofstadt heeft de overtuiging en de spirit om zaken in beweging te zetten,’ zegt Open VLD-voorzitter Gwendolyn Rutten.

‘Het wordt een Europese campagne op het scherpst van de snee. Eurosceptici in heel Europa, ook in ons land, maken zich klaar om het Europees project af te bouwen, terwijl we net het omgekeerde moeten doen. Om de Europese economie opnieuw te laten groeien en om Europa nog een rol van betekenis te laten spelen in de wereld, is hechtere samenwerking absoluut noodzakelijk. De natiestaten hebben in het verleden hun verdienste gehad, maar onze toekomst ligt in een sterker Europa.’
 
Guy Verhofstadt

Over de tweede en derde plaats op de Europese Open VLD-lijst is nog niets bekend.

Van Quickenborne en Tommelein

Dit weekend raakte al bekend dat Vincent Van Quickenbrone en Bart Tommelein ook lijsttrekkers zullen zijn. Ze trekken respectievelijk de kamerlijst en de lijst voor het Vlaams Parlement in West-Vlaanderen.

De anderen volgen in de loop van de week. Wellicht zullen dat voor Limburg Patrick Dewael (Kamer) en Marino Keulen (Vlaams Parlement) zijn. Voor Oost-Vlaanderen liggen Alexander De Croo (Kamer) en Jean-Jacques De Gucht (Vlaams Parlement) in poleposition.

In Antwerpen trekt Annemie Turtelboom (Kamer) zeer waarschijnlijk aan de kar. Voor het Vlaams Parlement gaat het tussen Bart Somers en Dirk Van Mechelen. Maggie De Block (Kamer) en Gwendolyn Rutten (Vlaams Parlement) zullen wellicht dé vrouwen zijn voor Vlaams-Brabant.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig