‘Gekken op de weg, wilde dieren en terroristische aanslagen: reizen naar België is levensgevaarlijk’
Foto: fvv

Toeristen die naar België komen voor een bezoekje aan het Atomium, de Brugse reien of het Gentse Gravensteen, kijken maar beter uit. Volgens reisadviezen van andere landen is het voor toeristen levensgevaarlijk in België. Amerikanen worden in vijftig tips gewaarschuwd, maar ook andere landen halen naar ons uit, schrijft Het Laatste Nieuws.

Drink geen leidingwater in Turkije, pas op voor zakkenrollers op de Parijse metro: u kent de reisadviezen voor toeristen wellicht al. Maar gek genoeg worden toeristen die naar België afreizen ook gewaarschuwd: een bezoek in ons land wordt zelfs als ‘levensgevaarlijk’ omschreven door sommige landen.

In de VS krijgen toeristen onder meer deze tips: ‘plaats geen waardevolle voorwerpen in de rekken boven je hoofd op een trein in België’ of ‘ga in een restaurant nooit aan de deur zitten want dan kunnen dieven met je spullen aan de haal gaan’. Ook met de auto rijden wordt als gevaarlijk omschreven: ‘Belgen hebben overal snelheidslimieten, maar weinigen houden zich hieraan. Dit maakt het verkeer enorm snel en moeilijk. Het land staat ook bekend om zijn vele putten in de weg, zelfs op snelwegen. Let hier goed voor op!’, klinkt het.

Ook andere landen hebben merkwaardige reisadviezen voor ons land. Japanners worden eveneens gewaarschuwd voor het verkeer: ‘Belgen rijden snel en agressief. Ze hebben geen manieren in het verkeer’. Groot-Brittannië waarschuwt dan weer voor mogelijke aanslagen. ‘Er is een algemene dreiging voor terroristische aanslagen. Kijk uit op drukke, openbare plaatsen en reis niet in een boerka.’ Nieuw-Zeeland waarschuwt dan weer voor ‘agressieve demonstraties’ in België. Zwitserland ziet nog een ander gevaar: ‘Veel wilde dieren op de baan die ‘s nachts ongevallen veroorzaken’, klinkt het.

Bij de dienst Buitenlandse Zaken reageren ze verrast op de vreemde tips. ‘Deze adviezen waren ons nog niet opgevallen. Nochtans houden we geregeld in de gaten welke adviezen gelden voor ons land. We zullen de ambassades van deze landen contacteren om deze misverstanden uit de wereld te helpen, en de adviezen gunstiger te maken’, vertelt woordvoerder Hendrik Van de Velde in Het Laatste Nieuws.

Bekijk het volledige reisadvies voor ons land