Politie verhoort wegpiraat E314
De wegpolitie van Brabant zal de wegpiraat van de E314, die te zien was in een filmpje op Facebook, verhoren. Dat zegt de woordvoerder van de federale politie. Zondagavond zette Chris Verhaegen een filmpje online van een incident op oudejaarsdag op de E314 tussen Aarschot en Scherpenheuvel. Op het filmpje is te zien hoe hij de pas wordt afgesneden door een andere bestuurder.

De beelden werden op de laatste dag van 2013 met een dashboardcamera gemaakt door bestuurder Chris Verhaegen. Inmiddels zijn de videobeelden meer dan 8.000 keer gedeeld op Facebook. Maar op de publicatie komt ook kritiek.

Verhaegen zette de beelden online omdat hij vreesde dat de politie er anders niets mee zou doen. Dat zei hij in Hautekiet op Radio 1. Hij zal naar eigen zeggen vandaag naar de politie gaan met de beelden. Of die geldig zijn als bewijsmateriaal is twijfelachtig. De bestuurder van de andere wagen, een BMW, is inmiddels dus geïdentificeerd.

De reacties op zijn video kwamen massaal binnen. Niet iedereen is positief. Er worden vragen gesteld over de privacy van de bestuurder. De nummerplaat is immers volledig zichtbaar. 

Verhaegen beschreef zelf de situatie van het incident op Facebook: ‘Ik stak op een gegeven moment een vrachtwagen voorbij op de E314 tussen Aarschot en Scherpenheuvel. Daarna ging ik meteen terug naar het rechts vak.’ Intussen vloog een bestuurder van een BMW hem echter van rechts voorbij. ‘Kijk wat er gebeurde toen ik met mijn lichten flikkerde...’

De bestuurder gaat enkele keren bruusk op de rem staan. Tot een aanrijding kwam het niet.

Het filmpje vond ook zijn weg naar Twitter en daar liet de federale wegpolitie eerder al weten dat het de bewuste chauffeur zou opsporen.