Stormweer nog niet helemaal gaan liggen
Bewoners meten de schade op in Teralfene Foto: ssj

De brandweer is op verschillende plaatsen nog puin aan het ruimen na het onweer van vrijdag. Ook vandaag kan het nog krachtig waaien. In Taviers, een deelgemeente van Eghezée in Namen, zijn zaterdagochtend lichtgewonden gevallen nadat een boom op twee auto’s stortte.

In de gemeente Andenne moest de brandweer in de nacht van vrijdag op zaterdag zeventien keer uitrukken na meldingen over omgevallen bomen die wegen versperden en elektriciteitskabels beschadigden. In Fosses viel een elektriciteitspaal op de weg. De brandweer van Sambreville moest op haar beurt een aantal bomen verwijderen.

In Mechelen wordt er nog veel puin geruimd rond het voetbalstadion van KV Mechelen. De brandweer verwacht dat er zaterdag nog nieuwe schadegevallen worden ingediend. Omdat het ook vandaag krachtig kan waaien worden mensen aangeraden om zeker niet op hun dak te kruipen om eventuele schade op te meten.

Windhozen

Op verschillende plaatsen was er vrijdag melding van een windhoos. Dat was onder andere het geval in de Affligemse deelgemeente Teralfene. Vooral in de wijde omgeving van de Daalstraat en de Callebautstraat bleken daken niet bestand tegen de felle rukwinden. Gewonden vielen er gelukkig niet, maar de schade was wel aanzienlijk.

In het Oost-Vlaamse Sint-Lievens-Houtem liet een windhoos met een ongekende kracht een spoor van vernieling na op de Wettersesteenweg en in de Nederweg. Dakpannen en bakstenen schouwen moesten eraan geloven, één persoon raakte in shock.

Ook in Meise trok een windhoos over tientallen daken, met enkele zwaar beschadigde woningen als gevolg.

(belga)

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig