Ferrari herinnert op verjaardag Schumacher aan gezamenlijke successen
Foto: Photo News

Formule 1-legende Michael Schumacher, die na een ski-ongeval al vijf dagen in een coma ligt, wordt vandaag/vrijdag 45 jaar. Het Italiaanse Ferrari, de renstal waarmee hij vijf keer wereldkampioen werd, verwijst in dat kader op zijn website naar de vele gezamenlijke triomfen die ze boekten. Ondertussen verzamelden fans van de Duitser voor het ziekenhuis in Grenoble.

‘Het is een speciale dag voor Ferrari en zijn fans want vandaag is het de verjaardag van Michael Schumacher. Momenteel levert hij het grootste gevecht uit zijn leven en daarom willen we hem heel speciale wensen toesturen’, meldt de Scuderia. ‘Er zijn zoveel mooie momenten die we samen beleefden en wij hebben voor 72 gekozen. Het is geen willekeurig getal maar verwijst naar het aantal zeges dat Michael met de Scuderia behaalde tussen 1996 en 2006: 72 GP-zeges gaven ons en miljoenen fans zoveel plezier.’

In hetzelfde bericht benadrukt Ferrari continu in nauw contact te staan met de familie van de onfortuinlijke Schumacher, die in een ziekenhuis in het Franse Grenoble voor zijn leven vecht. ‘Forza Michael!’, besluit de mededeling.

Fans verzamelen voor ziekenhuis

Voor het universitair ziekenhuis in Grenoble zijn vrijdagmiddag al tientallen Ferrari-supporters toegekomen om hun steun te betuigen aan de Duitser op zijn 45e verjaardag.
Ferrari, de renstal waarmee Schumacher vijf keer wereldkampioen werd, had zijn fans opgeroepen vrijdag naar Grenoble af te zakken om Schumacher en diens familie een hart onder de riem te steken.

De fans, allen in het rood gekleed, hadden onder meer spandoeken met steunbetuigingen bij. 'Schumi heeft ons zoveel gegeven. Het enige dat wij konden doen, was naar hier komen en hem en zijn familie steunen op zijn verjaardag', getuigt een 47-jarige Ferrari-fan, die vanuit Milaan naar Grenoble was gereisd.

Voorlopig is het nog wachten op een nieuw medisch bulletin. Schumacher, zevenvoudig wereldkampioen, liep bij zijn val een zwaar schedelletsel op. Hij wordt in een kunstmatige coma gehouden.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: