Jaar cel gevorderd voor bedreigen van juffen De Blokkendoos
Toen Foto: WAS

De 36-jarige Kamal A. uit Bergen is voor de strafrechter verschenen, omdat hij drie juffen van de Antwerpse kleuter- en basisschool De Blokkendoos (nu Creatopie, red.) bedreigd zou hebben op zijn blog en op hun Facebook-pagina’s.

Het Openbaar Ministerie vorderde een jaar cel en 600 euro boete. De beklaagde, die zich een ‘amateurjournalist’ noemt, zegt dat hij alleen hun medewerking wilde voor zijn verhaal en dat er van echte bedreigingen geen sprake is.

De Blokkendoos belandde eind juni vorig jaar in een mediastorm, nadat enkele ouders drie juffen beschuldigd hadden van het seksueel misbruiken van zes leerlingen. Kamal A. raakte gefascineerd door het verhaal en nodigde de ouders uit op een barbecue. Hij kreeg van hen processen-verbaal en medische stukken uit het dossier en berichtte erover op zijn blog.

‘We weten alles over jou’

De beklaagde wilde ook het verhaal van de juffen horen en plaatste onder het alias Abu Dawud berichten op hun Facebook-pagina’s, die bedreigend op hen overkwamen. ‘Jouw aandeel in het kindermisbruik is zeer groot. We weten alles over jou en we zullen al onze pijlen op jou richten als je niet wil meewerken. We weten dat je anderen beschermt. Werk mee of draag alle verantwoordelijkheid’, klonk zijn boodschap.

De beklaagde, die gelinkt wordt aan activiteiten van Sharia4Belgium, werd opgespoord en zit sinds eind augustus in voorhechtenis. Zijn advocate pleitte de vrijspraak, omdat er van echte bedreigingen volgens haar geen sprake is.

Vonnis op 7 januari.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig