Acer Liquid S2: groot en degelijk, zonder veel karakter
Foto: Acer

Acer heeft al een heel behoorlijke smartphone voor minder dan 100 euro, de Liquid Z2. Maar wat krijg je als je 500 euro neertelt voor een Acer-telefoon? Wel, dan krijg je de S2, één lettertje verschil, maar uiteraard een toestel van een heel andere orde.

De Liquid S2 is eigenlijk Acers versie van de Galaxy Note, weliswaar zonder een pennetje. De Z2 is zelfs nog een ietsje groter dan de Galaxy Note 3, en dat is niet noodzakelijk een voordeel, want we zitten hier in het grensgebied tussen smartphone en tablet. En in dat grensgebied maken de prijzen gekke bokkesprongen, want een tablet van 7 inch kost doorgaans maar de helft van een 6 inch phablet, om redenen die niet te doorgronden vallen (dat je ermee kunt bellen, kost heus geen 250 euro aan extra onderdelen).

Maar goed, bij Acer krijg je doorgaans veel hardware voor je geld en dat is ook in dit geval zo. Puur naar prestaties gemeten, zit dit toestel dan ook bij de absolute top.

Het toestel is van voren zwart en van achter donkerrood. Een vreemde kleurencombinatie, en echt mooi vinden we het niet, maar herkenbaar is het in ieder geval. En het voelt veel deugdelijker aan dan veel andere smartphones in dit segment.

Het 6-inch scherm is zonder meer uitstekend. Het geluid is minder imposant, maar kan ermee door. De camera moet het vooral hebben van cijfers: 13-megapixelfoto’s en - vooral - de mogelijkheid om te filmen in Ultra HD, ook wel 4K genoemd. Viermaal scherper dan ‘full’ HD dus. Een betaalbare 4K-televisie is er nog niet op de markt, maar als u er over een paar jaar een koopt, hebt u meteen al wat zelfgemaakte filmpjes om erop te bekijken. De foto’s die je met dit toestel schiet zijn dan weer goed, zonder schitterend te zijn.

Wij kunnen dus - opnieuw - niet zo heel veel kritiek formuleren. Acer maakt tegenwoordig meer dan behoorlijke hardware voor een scherpe prijs. Alleen is dat voorlopig te weinig bekend. Als de toestellen net iéts meer karakter zouden hebben, dat zou al helpen.

Acer Liquid S2 (***)
Smartphone met 6-inch scherm (toont 1080 op 1920 pixels), quad-coreprocessor (2.2 GHz), 2 GB RAM, 13-megapixelcamera, filmt Ultra HD
499 euro

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig