Stijn Helsen blijft op intensieve zorgen na wanhoopsdaad
Modeontwerper Stijn Helsen. Foto: Belga
De val op nieuwjaarsnacht van de Hasseltse modeontwerper Stijn Helsen van een balkon van het Royal Windsor Hotel in Brussel zou een wanhoopsdaad zijn. De ontwerper zou al een tijdje kampen met een burn-out. Helsen blijft vooralsnog op intensieve zorgen, maar zijn toestand is stabiel.

De Hasseltse modeontwerper (41) werd op nieuwjaar met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Volgens Patrick Schruers, raadsman en vriend van de familie, heeft Helsen zijn pols en bekken gebroken. Ook liep hij een paar gekneusde ribben op. 'Hij is gelukkig bij bewustzijn, maar blijft wel nog heel zwak.’

Ondertussen gaat het weer wat beter met de succesvolle Hasseltse modeontwerper. Toch zal zijn revalidatie enige tijd in beslag nemen. Volgens Schruers is een wanhoopsdaad te wijten aan een samenloop van omstandigheden. 

Officieuze bronnen betrokken bij de zaak maken gewag van een afscheidsbrief. 

Burn-out

Helsen worstelde in het verleden met een burn-out, maar de ontwerper zocht daar professionele hulp voor. Eerder dit jaar gaf hij nochtans te kennen dat het beter met hem ging. Helsen zou het ook moeilijk hebben met de dood van zijn vader drie jaar geleden.

'Stijn, die single is, had een heel sterke band met zijn vader, die ook zijn klankbord was. Elk jaar rond de feestdagen had Stijn het extra moeilijk door het gemis om zijn vader’, aldus Patrick Schruers.

Volgens de raadsman van de familie had niemand dit zien aankomen. Schruers betreurt wel dat in sommige media geschreven wordt dat financiële problemen aan de oorzaak van dit drama zouden liggen. 'Dit is compleet uit de lucht gegrepen: het modebedrijf Helsen is een heel gezond bedrijf.’

Kleding voor Hugh Grant en Spiderman

Helsen zet samen met zijn zus Liesbeth en broers Bert en Frank de familietraditie van zijn grootvader en vader verder. De couturier werkte voor coryfeeën als Vivienne Westwood, Valentino en Armani.

Zijn maatpakken worden gedragen door beroemdheden als Robbie Williams, Hugh Grant, Keanu Reeves en Lenny Kravitz. Hij creëerde ook het kostuum voor Tobey Maguire in Spider-Man. In 2012 ontwierp Helsen nog een collectie voor het Belgische olympische team.


Wie met vragen zit over zelfdoding, kan telefonisch terecht bij Tele-Onthaal en de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op de website http://www.zelfmoord1813.be.