Een vrouw van 27 jaar is om het leven gekomen bij een verkeersongeval woensdagochtend in Namen. De bestuurder raakte niet gewond, maar was in shock, zo meldt het parket van Namen.

Het koppel reed in de richting van Namur-Wépion op de Avenue Baron Moreau. Rond 8 uur verloor de bestuurder om een nog onbekende reden de controle over het stuur. Zijn voertuig week uit naar rechts, raakte een boom en kwam tot stilstand op zijn dak op het lagergelegen jaagpad naast de Maas, recht tegenover het casino. Het parket stelde een verkeersdeskundige aan om de precieze omstandigheden van het ongeval te bepalen.

De passagier, een vrouw van 27 jaar, overleed aan haar verwondingen. De bestuurder, een man van 30, was niet gewond, maar verkeerde in shock. Hij zal donderdag verhoord worden. 'Het lijkt erop dat het koppel op het moment van het ongeval aan het discussiëren was. Dat zou kunnen verklaren waarom hij de controle verloor over het stuur', zei een substitute van het parket.

De bestuurder had ook alcohol in het bloed, maar niet overdreven. Momenteel is er geen oorzakelijk verband tussen zijn alcoholverbruik en het ongeval.