David Goffin ondergaat donderdag een echografie
Foto: BELGA

David Goffin ondergaat donderdag een echografie om na te gaan hoe erg het gesteld is met zijn spierblessure in de lendenstreek. De Luikenaar moest woensdag in de tweede ronde van het Challengertoernooi van het Nieuw-Caledonische Nouméa opgeven met pijn aan de lendenspier.

Goffin, 110e op de ATP-ranking, staakte na 20 minuten de wedstrijd tegen de Amerikaanse kwalificatiespeler Austin Krajicek (ATP 240) bij een 3-1 achterstand in de eerste set. De ernst van de blessure moet nog vastgesteld worden, zo meldt de website van de Franstalige vleugel van de Tennisbond (AFT), op een week van de kwalificaties voor de Australian Open. Het eerste grandslamtoernooi van het seizoen wordt op 13 januari in Melbourne op gang gefloten.

‘In zijn eerste wedstrijd in Nouméa had hij bovenaan zijn dij al een beetje pijn, toen hij in het begin van de tweede set een backhandsmash uitvoerde. In de rest van die partij en de volgende dag bij de warming-up voor de komende wedstrijd voelde hij niks meer’, aldus zijn coach Réginald Willems. ‘In de tweede game van de match tegen Krajicek was dat gevoel echter opnieuw daar.’