Minstens vijf arrestaties voor in brand gestoken voertuigen
archiefbeeld. Foto: Pascal Vigneron

De politie van de zone Brussel-Zuid heeft vijf verdachten opgepakt voor het in brand steken van auto’s in nieuwjaarsnacht. Twee werden bestuurlijk aangehouden, drie gerechtelijk, zo zegt Marie Verbeke, woordvoerster van de zone Brussel-Zuid.

Een van de drie gerechtelijk aangehouden verdachten werd op heterdaad betrapt. Hij had een ruit van een auto ingeslagen, benzine naar binnen gegoten en stond op het punt om het voertuig in brand te steken. De tweede verdachte had een traangasbom op zak, de derde een alarmpistool. In totaal werden er vier auto’s in brand gestoken in de zone Brussel-Zuid (Anderlecht, Sint-Gillis, Vorst), een vijfde raakte beschadigd bij een poging tot brandstichting.

In Brussel werd een auto in brand gestoken in de Pieremansstraat. In nieuwjaarsnacht hield de politie van de zone Brussel-Elsene vijftien mensen bestuurlijk aan voor ordeverstoring. Veertien werden er gerechtelijk aangehouden. De politie stelde elf verdachten ter beschikking van het parket van Brussel. De woordvoerster van de politiezone Brussel-Elsene, Ilse Vandekeere, kon niet verduidelijken of een ervan te maken had met de brandstichting in de Pieremansstraat.

In de Delaunoystraat in Sint-Jans-Molenbeek ten slotte brandden dinsdagochtend twee voertuigen totaal uit en werden er twee beschadigd door de vlammen. De politie van de zone Brussel-West is nog op zoek naar de daders. In nieuwjaarsnacht werden in de zone vooral vuilnisbakken in brand gestoken.