De Leuvense politie heeft tijdens oudejaarsavond en -nacht enkele tientallen oproepen gekregen, maar nergens deden zich ernstige incidenten voor. De Oude Markt liep even voor middernacht volledig vol.

In totaal werden een dertigtal grote vuurwerkpijlen en een honderdtal kleine knaltuigen in beslag genomen. De politie stelde drie processen-verbaal op voor vechtpartijen en plukte vijf dronken mensen van de straat die hun roes in de cel mochten uitslapen. Toen het maximum aantal bezoekers, 8.500, op de Oude Markt voor de jaarlijkse Countdown was bereikt, werden de toegangen tot de markt afgesloten. Dat gebeurde omstreeks 23.45 uur. Ook in de zijstraten was toen nog een grote massa volk aanwezig. Een kwartier verder in het nieuwe jaar had een groot aantal mensen de Oude Markt alweer verlaten en werden de toegangen opnieuw geopend.

De politie zette vijftien extra personeelsleden in om de orde in het uitgaanscentrum te handhaven. De organisatie van de Countdown schakelde nog eens 30 medewerkers in.

Op één adres in Leuven was er materiële schade door het vuurwerk: een terrasraam sneuvelde toen een vuurpijl er op terechtkwam. In de Maria-Theresiastraat werd de glazen toegangsdeur van een appartementsgebouw vernield.