Na een gewapende overval op een krantenwinkel dinsdag in Laken heeft de politie vier verdachten opgepakt, zo heeft het Brusselse parket woensdag gemeld. Het gaat om drie minderjarigen tussen de veertien en zeventien jaar oud en een negentienjarige, aldus parketwoordvoerder Julien Moinil.

De overvallers vielen de krantenwinkel in de Emile Delvastraat rond 18 uur binnen. Ze waren gemaskerd en gewapend. Een van de jongeren richtte zijn wapen op de winkelier en eiste de inhoud van de kassa. De winkelier zag echter dat het om een nepwapen ging en weigerde het geld af te geven. Zijn vrouw sloot de veiligheidsdeuren. De overvallers sloegen daarop de vitrine van de winkel stuk en namen de benen. De politie kon hen kort daarna inrekenen.

De vier staan bij de politie bekend voor diefstal met geweld. Het parket zal de drie minderjarigen voor de jeugdrechter leiden met de vraag hen in een gesloten instelling te plaatsen. De meerderjarige moet voor de onderzoeksrechter verschijnen. Het parket vordert zijn aanhouding.