De spoedgevallen van de Limburgse ziekenhuizen beleefden een drukke, maar redelijk voorspelbare eerste januari. Behalve het dodelijke verkeersongeval in Genk werden er in de nieuwjaarsnacht geen al te grote incidenten gemeld met lichamelijke letsels. Overmatig alcoholgebruik en vuurwerk waren de oorzaken van bijna alle interventies.

De Limburgse ziekenhuizen kregen traditioneel veel volk over de vloer nadat de klok het nieuwe jaar had ingeluid. Het ging voornamelijk om lichtgewonden die zich bezeerd hadden bij het afsteken van vuurwerk of als gevolg van te veel alcohol.

In het Ziekenhuis Oost-Limburg moesten enkele mensen verzorgd worden die zich in de keuken hadden bezeerd. De snij- en brandwonden waren echter niet heel ernstig. Een aantal van hen had duidelijk een glaasje teveel op. Hetzelfde verhaal bij de spoedgevallen in het Jessa Ziekenhuis in Hasselt. Daar moesten drie mensen, voornamelijk jongeren, de nacht in het ziekenhuis doorbrengen vanwege een alcoholintoxicatie. Er was ook een groepje slachtoffers dat op een feestje getroffen was door rondvliegend glas als gevolg van afgestoken vuurwerk. De MUG van het Jessa Ziekenhuis diende wel uit te rukken voor het dodelijke verkeersongeval dat zich in de vroege ochtend in Genk heeft voorgedaan.

Elders in de provincie werden er ook een aantal kleinere incidenten gemeld, zoals brandjes die waren ontstaan door vuurwerk en mensen die gewond raakten door de hete olie van een fonduestel. In Houthalen-Helchteren liet een labrador het leven als gevolg van het knallende vuurwerk.