Niki Lauda: ‘Er is daarboven iemand die Schumacher probeert te helpen’
Foto: photonews

De Oostenrijkse ex-Formule A-piloot Niki Lauda is ervan overtuigd dat er ‘iemand daarboven is die Michael Schumacher probeert te helpen’. Dat zegt de drievoudige wereldkampioen, die in 1976 zelf zwaar verbrand raakte bij een auto-ongeval, in een donderdag te verschijnen interview met de Duitse krant Die Welt.

‘Ik denk dat er iemand daarboven is die hem in deze situatie probeert te helpen. Ik kon mezelf helpen, terwijl Michael op dit moment niets kan doen’, aldus de 64-jarige Oostenrijker.

Lauda raakte tijdens de GP van Duitsland in 1976 zwaar verbrand aan het gezicht, maar keerde snel terug naar de circuits. Hij is van mening dat enkel ‘God’ Schumacher nu kan helpen. ‘Hij beslist dingen die we niet kunnen begrijpen. Ik kan het echt niet uitleggen waarom Michael geen ongeluk heeft gehad tijdens een autorace, als piloot, maar wel bij het skiën’, klonk het.

Schumacher zelf ligt al 72 uur in het ziekenhuis van het Franse Grenoble na zijn ski-ongeval van zondag in Méribel. Zijn manager Sabine Kehm meldde woensdagochtend dat de toestand van de F1-legende onveranderd stabiel, maar wel nog steeds kritiek is.

Meer F1-nieuws op F1journaal.be: