Di Rupo wil ‘rechtvaardigere samenleving’
Foto: BELGA
Eerste minister Elio Di Rupo wenst alle burgers van het land een gelukkig Nieuwjaar. Hij roept om dit jaar in 'een nieuw België' werk te maken van 'een rechtvaardigere samenleving' en om de toekomst van iedereen 'te garanderen'.

Di Rupo spreekt in zijn boodschap van een “nieuw België” in 2014, met een efficiëntere federale staat en sterkere gemeenschappen en gewesten. “Het is immers dit jaar dat de deelstaten belangrijke bijkomende bevoegdheden op zich zullen nemen (kinderbijslag, werk, delen van gezondheidszorg, ...) om beter in te spelen op de noden van de bevolking. En dat terwijl de federale overheid zich verder zal concentreren op haar kerntaken.”

“België gaat weer vooruit met herwonnen vertrouwen!”, besluit de eerste minister. “Laat ons dit elan in dit nieuwe jaar gebruiken om werk te maken van een rechtvaardigere samenleving en om de toekomst van iedereen te garanderen. Laat ons in 2014 de heropleving van onze economie en de steun aan onze bedrijven verder versterken en onze vele troeven en talenten nog meer uitspelen.”

In een ingekorte videoboodschap focust de premier zich op de menselijke kant van zijn boodschap. Hij wenst via netwerksite Instagram iedereen een jaar “vol klein en groot geluk, inspirerende ontmoetingen en blije momenten. Een jaar waarin iedereen zijn of haar dromen en projecten kan waarmaken.” De premier zegt in het bijzonder te denken aan wie er alleen voor staat of wie het moeilijk heeft.