Belgen favoriet voor Zesdaagse van Rotterdam
Jasper De Buyst rijdt samen met Gijs Van Hoecke. Samen behoren ze tot de favorieten. Foto: mvh

Net als de veldrijders wordt ook de pistiers weinig rust gegund bij het begin van het nieuwe jaar. Donderdag wordt immers de Zesdaagse van Rotterdam op gang geschoten. Met Iljo Keisse, Kenny De Ketele en Jasper De Buyst komen drie Belgen aan de start en zij behoren allen tot de favorieten.

Keisse, dit seizoen met Silvan Dillier al aan de winst in Zürich, is gekoppeld aan zijn Nederlandse ploeggenoot Niki Terpstra. Vorig jaar schreven ze de Rotterdamse Zesdaagse op hun naam. Kenny De Ketele, met Gijs Van Hoecke winnaar in Amsterdam, en Jasper De Buyst, de beste in Gent met Leif Lampater als ploeggenoot, vormen samen een volledig Belgisch duo. De Ketele toonde recent in Australië zijn uitstekende conditie, De Buyst bevestigde vorig weekend tijdens de nationale kampioenschappen in Gent.

Toch zullen de Belgen de nodige tegenstand krijgen, want ook de rest van het deelnemersveld oogt sterk, met onder meer Mouris-Stroetinga, Havik-Stöpler, Hester-Brisse, Marvulli-Marguet, Markus-Lampater, Morkov-Rasmussen en Bartko-Kalz.

Deelnemende ploegen:

Niki Terpstra-Iljo Keisse (Ned-Bel), Jens Mouris-Wim Stroetinga (Ned), Yoeri Havik-Nick Stöpler (Ned), Marc Hester-Vivien Brisse (Den-Fra), Kenny De Ketele-Jasper De Buyst, Franco Marvulli-Tristan Marguet (Zwi), Barry Markus-Leif Lampater (Ned-Dui), Michael Morkov-Alex Rasmussen (Den), Robert Bartko-Marcel Kalz (Dui), Theo Bos-Graeme Brown (Ned-Aus), Guy East-Daniel Holloway (VSt), Michel Kreder-Wesley Kreder (Ned), Melvin Boskamp-Jesper Asselman (Ned), Arno van der Zwet-Nolan Hoffmann (Ned-ZAf), Didier Caspers-Melvin van Zijl (Ned).