Er zit geen landgenoot in de kwartfinales van het Challengertoernooi van het Nieuw-Caledonische Nouméa (hard/75.000 euro). David Goffin (ATP 110), Ruben Bemelmans (ATP 148) en Kimmer Coppejans (ATP 258) werden immers alledrie uitgeschakeld in de tweede ronde.

Goffin, het vierde reekshoofd, moest in zijn partij tegen de Amerikaanse qualifier Austin Krajicek (ATP 240) opgeven bij een 3-1 achterstand in de eerste set. De Luikenaar zou last hebben van een spierblessure in de lendestreek.

De als achtste geplaatste Bemelmans was in zijn tweederondepartij in Nouméa niet opgewassen tegen de Ier James McGee (ATP 242). Die haalde het met twee keer 6-3.

Coppejans, die uit de kwalificaties kwam, sneuvelde tegen de Fransman Lucas Pouille (ATP 204). De setstanden waren 7-5 en 7-6 (9/7).

In het dubbelspel was er wel Belgisch succes. Daar bereikte Bemelmans samen met de Oekraïner Denys Molchanov de halve finales na een 6-4, 3-6 en 10-7 overwinning in de tweede ronde op de Franse tandem Albano Olivetti/Maxime Texeira. Bij de laatste vier wachten nu de Kroaat Ante Pavic en de Sloveen Blaz Rola.