Noord-Korea dreigt met nucleaire ramp voor nieuwe jaar
Foto: reuters
De Noord-Koreaanse leider Kim Jong-Un heeft dinsdagavond, in een boodschap voor het nieuwe jaar, gedreigd dat er een 'nucleaire ramp' zal gebeuren op het Koreaanse schiereiland wanneer daar een nieuwe oorlog zou uitbreken. Kim Jong-Un benadrukte ook dat de VS 'er niet ongeschonden zullen uitkomen'.

'Als er opnieuw een oorlog uitbreekt, zal die een zware nucleaire ramp tot gevolg hebben, waarbij de VS nooit ongeschonden zullen blijven', zei Kim Jong-Un in een nieuwjaarsboodschap die werd uitgezonden op de nationale televisie. 'We bevinden ons in een situatie waarbij een klein accidenteel militair incident kan uitmonden in een totale oorlog', waarschuwde hij.

'Vuilnis'

De Noord-Koreaanse leider kwam ook terug op de executie van zijn oom Jang Song-Thaek, vroeger een van de meest invloedrijke verantwoordelijken van het Noord-Koreaanse regime. Kim Jong-Un bestempelde zijn oom als 'vuilnis'. 'Onze partij heeft maatregelen genomen om het vuil te vernietigen.'

Het was de eerste keer dat de Noord-Koreaanse leider publiekelijk kritiek gaf op zijn oom, die midden december opgepakt en geëxecuteerd werd wegens verraad en corruptie.