Limburgs gezin dakloos na brand door vuurwerk
Foto: ppn
In Kessenich nabij Maaseik is de brandweer kort na middernacht uitgerukt voor een woningbrand. Allicht door een vuurpijl was het dak van een gezinswoning in brand gevlogen. Er vielen geen gewonden.

Volgens omwonenden belandden er vuurwerkpijlen op het dak van de woning. In de omgeving van het huis en op straat lag het vol met vuurwerkresten. Volgens de brandweer van Maaseik was het nog te vroeg om conclusies te trekken over de oorzaak. De lokale politie Noordoost-Limburg onderzoekt de zaak. Tijdens de interventie werden al de eerste verklaringen afgenomen.

De brandweer had enkele uren nodig om de vlammen onder controle te krijgen. De eigenaars van de woning, die thuis waren op het ogenblik van de brand, geraakten niet gewond. Er moest wel een ander onderkomen voor hen worden gezocht.

Kort na middernacht stond de telefoon roodgloeiend bij de Limburgse brandweerkorpsen. Slecht gericht vuurwerk veroorzaakte op heel wat plaatsen brand. Onder meer in Leopoldsburg, Bilzen, Lanaken en Maasmechelen moesten de lokale korpsen uitrukken. Het waren daar vooral bomen en planten die in de vlammen opgingen. Ook elders in het land moest de brandweer uitrukken