Amper twee uur na de jaarwisseling heeft er zich in Genk een dodelijk verkeersongeval voorgedaan. Er waren twee voertuigen bij betrokken. Eén inzittende overleefde de klap niet. In Hoeilaart raakte een man even voor middernacht zwaargewond bij een ongeval op de Brusselse buitenring.

Het ongeval gebeurde vlakbij het centrum van Genk, aan de Kuilenbroekstraat. Veel details zijn er momenteel nog niet. Wel staat het vast dat er twee wagens bij betrokken waren. Eén inzittende, een man, overleed aan zijn verwondingen.

De brandweer diende ter plaatse te komen om de autowrakken open te breken. Het parket is aanwezig om de juiste toedracht van de botsing te achterhalen.

Ongeval Brusselse buitenring

Bij een verkeersongeval op de Brusselse buitenring (R0) is op oudejaarsnacht ter hoogte van Groenendaal (Hoeilaart) een man zwaargewond geraakt. De bestuurder, een veertiger, reed in de richting van Zaventem toen hij rond 23.30 uur om een onbekende reden tegen een andere auto aanreed.

De wagen ging over de kop en kwam op zijn dak tot stilstand. Enkele bestuurders stopten om hulp te verlenen. De chauffeur slaagde er, ondanks een hevig bloedende hoofdwonde, in om zelf het autowrak te verlaten.

Het slachtoffer werd met zware verwondingen aan het hoofd overgebracht naar het ziekenhuis in Eigenbrakel. De Brusselse buitenring was door het ongeval helemaal afgesloten tot ongeveer 0.30 uur. Zo moesten heel wat geblokkeerde bestuurders de overgang van oud op nieuw noodgedwongen op de autosnelweg vieren.